Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona cebula faszerowana tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 4 szt
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
mleko 2 szklanki
śmietana gęsta 2 łyżki
kapary 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona cebula faszerowana tuńczykiem

Cebule obrać, zalać gorącym mlekiem, odstawić na 10 minut, odcedzić, schłodzić. Używając cienkiego noża i łyżeczki wydrążyć środek cebuli. Tuńczyka obsączyć z zalewy, dodać posiekaną, wydrążoną część cebuli, śmietanę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić „skorupki” cebuli, zwieńczyć kaparami, umieścić w naczyniu żaroodpornym, posypać serem, podlać mlekiem, zapiec w piekarniku przez 35 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.07.2011 23:38
fajny pomysł
Iwona45 22.06.2011 07:22
super
Ania67 09.06.2011 11:27
Fajne połączenie
teresa18 23.05.2011 17:34
ciekawy przepis
Dorota59 06.05.2011 11:45
pomysłowe
owca441 04.05.2011 19:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak