Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie z boczku i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 500 g
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
pomidory 400 g
chili do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie z boczku i pomidorów

Ząbek czosnku pokroić w plasterki.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę.Umytą i osuszoną rybę przyprawić, odstawić. W rondlu rozgrzać odrobinę oliwy, dodać boczek i czosnek smażyć 3 minuty mieszając, dodać pomidory, przyprawić do smaku, dusić 10 minut aż sos będzie gęsty. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej filety z pangi. Rybę wyłożyć na talerze, polać sosem.Podawać z surówkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 04.11.2011 17:04
super
Kate131 22.06.2011 08:42
ciekawy pomysł na rybkę
RenataZ-et 02.06.2011 20:58
super pomysł
Natalia/tubisiek 29.04.2011 08:28
brzmi super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak