Sposób przygotowania

Polędwicę umyć osączyć na papierowym ręczniku, dokładnie obtoczyć w sosie sojowym i obsypać przyprawami. Folię aluminiową posmarować masłem, ułożyć polędwicę i ściśle zwinąć. Włożyć do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piec około 45 minut. Następnie folię odwinąć i piec jeszcze około 10 minut, zwiększając temperaturę do 240 stopni. .Do rondelka włożyć borówki, dodać cukier i podlać sosem powstałym podczas pieczenia polędwicy, odparować , aby sos zgęstniał. Polędwicę wyłożyć na półmisek, pokroić w plastry i polać sosem borówkowym. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !