Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt jasny - cienki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Idealny biszkopt, to podstawa wielu deserów, dlatego właściwy przepis to podstawa! 

Składniki:

Biszkopt:

jajko 4 sztuki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt jasny - cienki

1. Białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku i ciągle miksujemy.

2. Wsypujemy proszek do pieczenia zmieszany z mąką i mieszamy łyżką.

3. Tak przygotowane ciasto wylewamy na posmarowaną blaszkę i pieczemy 30 minut w temperaturze 150-160 stopni C, do tzw. "suchego patyczka".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laura 30.09.2023 13:08
Jaka wielkosc blaszki
caralajna 03.01.2013 09:30
dobry przepis
parysek10 20.01.2012 17:33
ziemlich gut
Ewelina47 03.10.2011 08:32
piękny
Rogalik 11.09.2011 22:29
super
Tomasz17 03.09.2011 08:59
bardzo dobry :)
Emiliozo 16.07.2011 18:57
fajny
MAR3STA 25.04.2011 10:17
ekstra biszkopcik;)
irenka 17.04.2011 22:06
lubię biszkopty,często robię z musem jabłkowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak