Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w sosie leśnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1000 g
czosnek 4 ząbki
smalec 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
cebula 1 szt
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
ocet winny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w sosie leśnym

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcję, skropić octem, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na noc do lodówki. W rondlu rozgrzać smalec, obrumienić na nim porcje mięsa, podlać winem i dusić pod przykryciem. Po 15 minutach dodać przyprawy oraz obrany, pokrojony w kostkę czosnek i cebulę. Gdy mięso będzie dochodzić dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze kilka minut. Mięso wyjąc na półmisek, z sosu usunąć jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy. Resztę przetrzeć przez sito lub zmiksować, polać sosem mięso i podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 31.08.2011 20:27
pycha
aacaac 12.06.2011 08:46
super
Ania67 27.05.2011 13:59
wow
RenataZ-et 18.04.2011 20:56
Świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak