Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 300 g
marchewka 1 szt
dynia 150 g
brokuł 150 g
śmietana kremówka 1\\3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z warzywami

Mięso umyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Marchewkę obrać,umyć i pokroić na plasterki.Miąższ dyni pokroić w kostkę,a różyczki brokuła umyć i osuszyć.W rondlu mięso zalać taką ilością wody aby było przykryte, doprowadzić do wrzenia powoli gotować 30 minut, dodać warzywa i nadal utrzymywać w stanie wrzenia zawartość rondla aż sos odparuje do ¼ objętości, a składniki zmiękną, przyprawić, dodać śmietanę i dusić jeszcze razem 3 minuty. Podawać z ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 12.05.2011 22:25
super
halina17 16.04.2011 13:20
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak