Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 300 g
cebula 2 szt
wino białe wytrawne 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie curry

Cielęcinę pokroić w kostkę.
Następnie wino wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, mąką, cukrem oraz solą.
Do powstałej marynaty wrzucić mięso, dokładnie wymieszać.
Następnie na rozgrzany olej, wsypać curry, gdy zbrązowieje dodać mięso.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu przez kilka minut cały czas mieszając.
Na sam koniec wrzucić jeszcze posiekaną dymkę i smażyć ostanie pół minuty.Podawać z ryżem i warzywami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 12.07.2011 09:33
super
RenataZ-et 26.05.2011 23:10
wyśmienite danie
Natalia/tubisiek 17.05.2011 19:11
brzmi fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak