Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z ryżem i pędami bambusa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 saszetki
filet z kurczak 2 szt
pędy bambusa do smaku
marchew 2 szt
papryka czerwona 1 szt
por 1 szt
sos sojowy 2-3 łyżki
grzyby mun do smaku
czosnek 2 zabki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z ryżem i pędami bambusa

Ryż ugotować zgodnie z poleceniem na opakowaniu. Potem kurczaka pokroić na wąskie kawałki, podsmażyć na patelni na oliwie z dodatkiem sosu sojowego i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Paprykę i marchewkę oraz pora posiekać na wiórki nieduże, dorzucić do podsmażonego kurczaka, dodać pędy bambusa i grzyby mun oraz kostkę bulionową, dusić razem pod przykryciem, dodać przyprawy. Podawać z ryżem na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 21.03.2012 20:53
świetne uwielbiam dania z kurczakiem ryżem i warzywami mogłabym jeść takie codziennie na obiad
IlonaAlbertos 04.07.2011 23:48
Muszę kiedyś przygotować kurczaka wg Twojego przepisu.
ada12302 20.04.2011 22:34
wygląda apetycznie
suzana 16.04.2011 11:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak