Sposób przygotowania

Ryż ugotować zgodnie z poleceniem na opakowaniu. Potem kurczaka pokroić na wąskie kawałki, podsmażyć na patelni na oliwie z dodatkiem sosu sojowego i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Paprykę i marchewkę oraz pora posiekać na wiórki nieduże, dorzucić do podsmażonego kurczaka, dodać pędy bambusa i grzyby mun oraz kostkę bulionową, dusić razem pod przykryciem, dodać przyprawy. Podawać z ryżem na ciepło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę kiedyś przygotować kurczaka wg Twojego przepisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    świetne uwielbiam dania z kurczakiem ryżem i warzywami mogłabym jeść takie codziennie na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !