Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z grilowanych boczniaków i z krewetek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 20 dkg
czosnek 3 ząbki
rukola 1 garść
oliwa
sól
pieprz
sok z jednej cytryny
krewetki duże 10 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z grilowanych boczniaków i z krewetek

Z boczniaków wycinamy zgrubiałe części u nasady,dobrze je oczyszczamy,układamy grzyby na rozgrzanym grillu i smarujemy je oliwą,grilujemy z obu stron.Krewetki rozmrażamy i odsączamy na sicie ,krótko smażymy na oliwie z posiekanym czosnkiem i solą.Na boczniakach układamy gorące krewetki i posypujemy listkami rukoli,skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.05.2011 10:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak