Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos majonezowy z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółka 6 szt
śmietana 2 łyżki
oliwa 1/2 szklanki
sok z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
pieprz
bazylia 1 łyżeczka
tuńczyk kawałki w oleju 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sos majonezowy z tuńczykiem

Trzy surowe i 3 ugotowane żółtka rozcieramy na gładką masę,dodajemy sok z cytryny i ucieramy drewnianą łyżką,dodając po kilka kropel oliwy,na koniec dodajemy śmietanę i bazylię i doprawiamy do smaku.Tuńczyka odsączamy z oleju siekamy i dodajemy do sosu wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 26.01.2012 10:34
pyszny
Krystyna32 04.07.2011 09:05
pycha
Małgorzata113 16.04.2011 09:48
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak