Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masło klarowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
masło
masło

Przepis i sposób przygotowania na: masło klarowane

Do garnka wkładamy masło i podgrzewamy na małym ogniu,gdy masło będzie się rozpuszczać na wierzchu powstanie biała piana,zbieramy ją i usuwamy.Na dnie osadza się woda a na wierzchu czyste żółte sklarowane masło.zlewamy je do osobnego naczynia oddzielając od wody.Bardzo fajne do smażenia,ładnie pachnie i się nie przypala tak szybko jak masło zwykłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.09.2011 15:22
;-)
Krystyna32 22.08.2011 08:26
super
halinka1011 16.04.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak