Sposób przygotowania

Ciasto rozmrażamy i wałkujemy wycinamy z niego koła i dziurkujemy je widelcem by w czasie pieczenia równo rosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy na złoty kolor.Gruszki obieramy kroimy w cząstki i gotujemy w wodzie razem z cynamonem aż owoce się rozpadną,doprawiamy cukrem,wyjmujemy cynamon i przecieramy przez sito.Otrzymany mus gruszkowy studzimy.Koła smarujemy musem,jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry i układamy na musie.Plastry jabłka smarujemy masłem i posypujemy cukrem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 10 min.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się smaczne ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !