Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w grubą kostkę i razem z obraną marchewką,cebulą czosnkiem i ziołami wrzucamy do garnka i zalewamy czerwonym winem i zostawiamy na noc w lodówce.Następnie odcedzamy mięso i warzywa zachowując płyn.Kawałki mięso obtaczamy w mące i smażymy partiami na rozgrzanym oleju razem z posiekanym czosnkiem i wrzucamy do garnka,Cebulę kroimy w piórka i zarumieniamy na patelni i dodajemy do mięsa.Marchewkę kroimy w talarki i dodajemy do reszty.Zalewamy całość odcedzoną marynatą i bulionem wołowym.Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny dolewając wody .Pieczarki oczyszczamy i obsmażamy w całości na maśle na złoty kolor,dodajemy pokrojony w kostkę boczek i lekko podsmażamy aż zacznie się wytapiać,dodajemy do wołowiny i razem gotujemy jeszcze przez 1 godz.Gdy mięso będzie miękkie doprawiamy solą pieprzem i musztardą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !