Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona pierś kaczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kaczki ze skórą 2 szt
sól
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: smażona pierś kaczki

Pierś myjemy nacieramy solą i pieprzem i nacinamy od strony skórki w ukośną kratkę.Smażymy mięso na gorącej patelni z odrobiną oleju skórką do spodu przez 5 min.Dzięki wycięciu wytopi się tłuszcz,następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min.Wyjmujemy odstawiamy na chwilę i trzymamy pod przykryciem aż soki się równomiernie rozejdą.Mięso powinno być różowe w środku.Mięso kroimy w plasterki i układamy na talerzu.Można polać sosem cytrusowym który jest przepis wcześniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 01.09.2012 21:15
pewnie pyszna ale u mnie mniej spotykana w domu
jeta72 10.05.2012 23:10
pyszna
Dorian 03.11.2011 10:40
proste i smaczne danie
ada12302 15.04.2011 22:22
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak