Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pietruszkowe pesto z bobem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan 10 dag
bób 30 dag
natka pietruszki 1 pęczek
ząbki czosnku 3 szt.
orzechy włoskie 1 garść
oliwa 5 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pietruszkowe pesto z bobem

Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź, obierz. Wyłóż na talerz.
Natkę posiekaj. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Starty parmezan zmiksuj z natką pietruszki, czosnkiem i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłóż na bób, posyp rozdrobnionymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.08.2011 08:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak