Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po sycylijsku z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 40 dag
pomidory 70 dag
olej 2 łyżki
ser ricotta 25 dag
ocet winny 1 łyżka
sól
cukier
orzeszki piniowe 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po sycylijsku z serem

Pomidory pokroić i rozgotować na wolnym ogniu. Przetrzeć, dodać olej i orzeszki, gotować kilka minut by płyn odparował. Doprawić solą cukrem tymiankiem i octem. Ugotować makaron, odcedzić i polać sosem. Na wierzchu każdej porcji ułożyć łyżkę sera ricotta. Wymieszać i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.12.2011 16:46
super
Patrycja33 16.04.2011 16:37
zjadłabym taki
aguus 16.04.2011 10:49
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak