Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dkg
jajko 1 szt
śmietana 100 g
gałka muszkatołowa
boczek 15 dkg[plasterki]
ser ementaler 100 g
masło w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane zapiekane

Ziemniaki obrać,opłukać i ugotować,następnie utrzeć na puree i przyprawić śmietaną,żółtkiem ,solą i utartą gałką muszkatołową,dodać starty ser,przygotować naczynie do zapiekania i wysmarować masłem,wyłożyć puree,posypać serem,ułożyć przesmażony boczek w plasterkach i wstawić do piekarnika na 20 min,podawać do mięsa z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.04.2011 09:58
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak