Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier mleczno-waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier 20 dag
mleko 1/4 szkl
wanilia 1 laska
spirytus 1 szkl
koniak 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Likier mleczno-waniliowy

Żółtka utrzeć z cukrem na gęstą białą masę. Zagotować mleko z rozerwaną laską wanilii i odstawić pod przykryciem aż ostygnie. Wlewać powoli do żółtek stale mieszając. Dodać alkohole. Przelać do butelki. Odstawić na tydzień. Przecedzić przez sito, doprawić jeszcze ewentualnie koniakiem. Podawać do kawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 11.06.2011 12:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak