Sposób przygotowania

Składniki:
* 1 brokuł
* 1 mała cukinia
* 20 dag zielonej mrożonej fasolki szparagowej
* 20 dag mrożonego szpinaku
* 1 kalarepa
* 6 małych ziemniaków
* 1 czubata łyżka ziół prowansalskich
* 1 cebula
* 2 łyżki śmietany do zup Piątnica
* sól,pieprz
* 1 płaska łyżeczka cukru
* 1 czubata łyżka przyprawy Kucharek

Brokuła podzielić na różyczki, łodygi obrać i pokroić w kostkę. Zagotować ok. 2 l wody z dodatkiem cukru i soli. Włożyć brokuła na 5 minut i wyjąć.
Cukinię młodą pokroić ze skórką w kostkę. Kalarepkę obrać i także skroić w kostkę, podobnie cebulę.
Roztopić masło na patelni,poddusić cukinię, kalarepkę i cebulę, wsypać zioła prowansalskie.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wsypać do wody, w której gotowały się brokuły. Wsypać mrożoną fasolkę. Gotować ok. 5 minut,po czy
m dołożyć warzywa z patelni i mrożony szpinak.Doprawić pieprzem,solą i przyprawą Kucharek.Gdy ziemniaki będą miękkie włożyć brokuła. Śmietanę zahartować gorącą zupą,mieszając aby się nie zważyła.Wlać ją do zupy i mocno podgrzać-nie gotować.
Zupa jest lekka ale syta i zdrowa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    moje klimaty - lubię takie jarzynówki gęste od warzyw
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    W tej zupie jest wszystko to, co bardzo lubię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Apetyczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    bardzo zdrowa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zupa z pewnością dla mnie ,jest wszystko co lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !