Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

terrine z koziego sera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser kozi 1 kg
smietana 18% 500 ml
sól
pieprz
olej
Żelatyna wieprzowa Prymat
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
twaróg 150 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: terrine z koziego sera

Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody.Kozi ser kruszymy i mieszamy ze śmietaną,serkiem i oliwą pomidorową z przyprawami.Pod koniec dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy na gładką masę.Formę taką na keks smarujemy olejem i wykładamy folią spożywczą.Przekładamy masę do formy i schładzamy ja 4 godziny.Schłodzoną wyciągamy z formy i kroimy w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.05.2011 08:02
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak