Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cebula
tuńczyk w sosie własnym 2 szt
ser żółty 20 dag
kukurydza
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka warstwowa

Ugotowane jajka rozdzielić. Białka zetrzeć na grubych oczkach tarki. Żółtka zetrzeć na drobnych oczkach. Białka ułożyć w naczyniu jako pierwsza warstwa. Tuńczyka odsączyć od sosu, podzielic na dwie częśći, jedna ułożyć jako drugą warstwę na białkach. Na tuńczyka posiekaną w kostkę cebulę trzecia warstwa. Posmarować warstwę majonezem czwarta warstwa. Posypać startymi żółtkami piąta warstwa. Pozostałą część tuńczyka szósta warstwa. Kukurydza siódma warstwa. Posmarować majonezem ósma warstwa. Posypać żółtym serem startym na grubych oczkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak