Sposób przygotowania

1

Mąkę przesiewamy do miski. Przez sitko przesiewamy też do mąki 4 łyżki cukru pudru. Dodajemy sól. Podgrzewamy mleko i dodajemy do niego drożdże. Mieszamy łyżeczką tak długo aż się rozpuszczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce i po około 30 minutach dodajemy do mąki. Mieszamy i dodajemy pokrojone w kostkę masło. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
2

Po tym czasie dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy. Wycinamy nożykiem do pizzy trójkąty. Każdy trójkącik smarujemy konfiturą i zawijamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w temp. 200 C aż się przyrumienią.
3

Przygotowujemy lukier : Cytrynę wyciskamy. Cukier puder (200g) przesiewamy przez sitko do miseczki z wrzącą wodą ( 5 łyżek) i ucieramy ciągle mieszając. Na koniec wlewamy 1 łyżkę soku z cytryny i dodajemy barwnik spożywczy. Dokładnie mieszamy i smarujemy rogaliki. Na koniec posypujemy konfetti.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super wyglądają i pewnie są przepyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie smaczne, a jak pięknie się prezentują...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !