Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 12 dag
mąka 12 dag
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe

oddzielić białko od żółtka. z biełek ubić sztywną pianę, nastęnie dodać stopniowo żłótka oraz cukier.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać ją do masy z jajek.Całość delikatnie wymieszać,a nastęnie przelać do tortownicy, którą wcześniej należy natłuścić.
Pieć ok 40 min w temp.170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak