Sposób przygotowania

Borówki umyć,przebrać z listków osuszyć. Jedną szklankę owoców rozgnieść, zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. następnie gotować je na niewielkim ogniu przez mniej więcej 10 minut,dodać sok z cytryny i dalej gotować aż do zgęstnienia dżemu. Wówczas wrzucić resztę borówek i wciąż gotować przez kolejne 20minut mieszając co jakiś czas. Gotowy ciepły dżem przelać do słoików i dokładnie zakręcić. Przechowywać w suchym miejscu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszny
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    muszę zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Własnoręcznie przygotowany dżemik zawsze będzie smaczniejszy od kupnego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !