Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cebula

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
marchewka 1 szt
mięso mielone 10 dag
bulion warzywny 150 ml
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cebula

Cebulę obrać i odciąć wierzch i gotować ja ok 5 min, następnie wydrążyć środek,połowę wygrążonego miąższu drobno posiekać.Marchewkę obrać i zetrzć na tarce,bułkę namoczyć i odcisnąć.Mięso mielone wymieszać z cebulą i posiekanym czosnkiem i cebulą, dodać marchewkę i jajko. Całośc dokłanie wymieszać. doprawic do smaku solą i pieprzem.Tak powstałym farszem napełnić wydrążoną cebul, ułożyć ja w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem i piec w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak