Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ule - bez pieczenia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 gram
cukier puder 200 gram
ajerkoniak 2 łyżki
żółto 2 sztuki
mleko skondensowane
mielone migdały 100 gram
aromat migdałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ule - bez pieczenia

mielone migdały wymieszać ze 100g cukru pudru, dodać aromat migdałowy i trochę mleka skondensowanego dla lepkości, zagnieść ciasto (musi mieć konsystencję miękkiej plasteliny). Foremkę ula wylepić ciastem, zrobić w środku dziurkę i nadzieć ul masą. Ciasteczko zamknąć krążkiem wylepionym z masy migdałowej lub kółkiem wyciętym z wafla.
Przepis na masę: masło utrzeć ze 100g cukru pudru, ajerkoniakiem i żółtkami. Można dodac kakao.
Ule wstawic do lodówki na ok. godzinę. Foremki mozna zakupić na Allegro lub w sklepach z artykułami domowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak