Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, dzielimy je na 3 części, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu urosnąć, tym razem na żądaną grubość pizzy.

Włączamy piekarnik z kamieniem (rozgrzewa się ok 30 min w 250 stopniach).

Łączymy wszystkie składniki sosu.

Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos, układamy dodatki i zsuwamy na gorący kamień lub wkładamy blachę do piekarnika. Pieczemy ok 10 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Mój Boże jak pizza wegetariańska może być z salami?!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !