Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet po staroplosku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 1 kostka
filety z kurczaka (podwójne) 2 sztuki
mąka do panierowania
olej do smażenia
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet po staroplosku

Filety z kurczaka siekamy lub mielimy.Mieso solimy.Nabieramy dłonia troche miesa i do srodka wsypujemy odrobine bulki tartej,wkladamy kawaleczek zimnego masla i formujemy z miesa male stozki.
Kotleciki panierujemy najpierw w mace,pozniej w rozkloconym jajku,a nastepnie w bulce tartej.Mozna je panierowac dwa razy,wtedy beda smaczniejsze.Na patelni rozgrzewamy olej i smazymy kotleciki z kazdej strony okolo 3 minu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek 12.02.2011 10:53
Robię tak samo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak