Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta mięsna do zalewania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wywar: 1 1\\2lwody
kości 60dag
włoszczyzna 20dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 1\\2dag
ocet 1\\2łyżki
białko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta mięsna do zalewania

Kości opłukać ,porąbać ,dodać warzywa i przyprawy ,zalać zimną wodą 1 1\\2l .Gotować 4godz ,osolić .Wywar odcedzić .Do letniego wywaru dodać ocet i białka :sklarować .Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie na 30min.Wyjąć i rozpuścić 1\\8l wywaru,zagotować ,ostudzić .Połaczyć ze sklarowaną galaretą,osolić do smaku,zastudzić.Krzepnąca używać do zalewania potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 15.04.2011 15:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak