Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 900 g
masło 70 g
cebula 70 g
smalec 70 g
natka pietruszki do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki nadziewane

Pieczarki z dużymi kapeluszami,jednakowej wielkości oczyścić,wydrążyć niezbyt głęboko wycinając trzony.Kapelusze i trzony umyć oddzielnie,osączyć z wody.Trzony i wydrążone części kapeluszy posiekać drobno,przesmażyć na smalcu z posiekaną drobno cebulą,gdy miękkie dodać jajko,sól,pieprz i posiekaną natkę pietruszki.Dokładnie wymieszać i nadziewać oprószone solą kapelusze układając je w płaskim rondlu z dodatkiem niewielkiej ilości wody i tłuszczu.Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 12.06.2011 10:45
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak