Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
włoszczyzna 25 dkg
czosnek
sól
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa do zup
ocet
cukier
kości schabowe 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Kości myjemy i gotujemy,odcedzamy solimy.Włoszczyznę myjemy i obieramy i kroimy dodajemy do wywaru,buraki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Do wywaru dodajemy buraki pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy i przyprawę do zup i roztarty czosnek.Gotujemy aż warzywa będą miękkie.Całość przecedzamy przez sito,doprawiamy do smaku octem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.06.2011 18:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak