Sposób przygotowania

Oczyszczone buraki ugotować w skórce,obrać i pokrajać w grube paski.Poszatkowaną kapustę ugotować w części wywaru.Wypłukaną i namoczoną wcześniej fasolę ugotować oddzielnie w 2.5l obiętości wody.Pozostałe oczyszczone warzywa pokrajać w grube pski,dodać tłuszcz,przyprawy,500ml wywaru i ugotować.Przecier pomidorowy poddusić z tłuszczem.Pozostały wywar przecedzić i ugotować w nim pokrajane w cząstki ziemniaki,dodać warzywa,fasolę,buraki,przecier pomidorowy i podprawić zupę mąką i śmietaną i zagotować.Przyprawić barszcz do smaku solą i cukrem.Do każdej porcji zupy dodać posiekany koperek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !