Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejska potrawa świąteczna Psito

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
wołowe mięso 1 kg
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejska potrawa świąteczna Psito

Z cienko pokrajanych ziemniaków usmażyć frytki. Pokrajaną w cienkie plastry wołowinę zbić, posolić i posypać pieprzem, usmażyć na oliwie. W dużym rondlu układać na przemian frytki i mięso, podlać winem, posolić i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak