Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kostka z kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 350 g
woda 950 ml
tłuszcz 30 g
sól do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kostka z kaszy manny

Do wrzącej wody wsypać sól,dodać tłuszcz,wsypać kaszę i mieszając zgotować.Rozklejać na wolnym ogniu przez 15minut,dokładnie mieszając.Rozklejoną kaszę odstawić przykrytą na ok.30minut,potem dodać posiekany koper i wymieszać.Masę wyłożyć na zwilżoną wodą deskę i rozsmarować na grubość 1cm nadając kształt prostokąta,następnie ostudzić i krajać kostki o boku 1cm.Stosować do zupy np.koperkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak