Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
ocet 1 szklanka
woda 2 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
ziele angielskie 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cukier płaskie 3 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Oczyszczone grzyby po odcięciu trzonów umyć, kilkakrotnie wypłukać i wrzucić do osolonego wrzątku po czym gotować 15minut i odcedzić. Przygotować zalewę octową: zagotować wodę z octem, cukrem, zielem, pieprzem,liściem laurowym i cebulą. Grzyby wrzucić na chwilę do octu i wyjąć. Słoiki dobrze wyparzyć po czym nałożyć do nich gorące kurki,zalać zalewą octową i zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 05.06.2012 19:39
Super sposób na marynowane kurki! :)
Adamorek 25.02.2012 11:04
mniam
Papryczka 22.10.2011 12:14
moje ulubione grzybki
Juleczka20 13.08.2011 08:54
super
motomaniak 17.07.2011 22:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak