Sposób przygotowania

Oczyszczone grzyby po odcięciu trzonów umyć, kilkakrotnie wypłukać i wrzucić do osolonego wrzątku po czym gotować 15minut i odcedzić. Przygotować zalewę octową: zagotować wodę z octem, cukrem, zielem, pieprzem,liściem laurowym i cebulą. Grzyby wrzucić na chwilę do octu i wyjąć. Słoiki dobrze wyparzyć po czym nałożyć do nich gorące kurki,zalać zalewą octową i zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    moje ulubione grzybki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Super sposób na marynowane kurki! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !