Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 160 g
ziemniaki 1 kg
słonina 100 g
sól do smaku
śmietana do polania

Przepis i sposób przygotowania na: porka

Ziemniaki zalać osoloną wodą.Kiedy się zagotują wsypać mąkę,nie mieszać.Gotować aż ziemniaki lekko się rozgotują a z mąki utworzy się kluch,odcedzić wodę i jej nie wylewać.Całość ubić pałka do ucierania do uzyskania masy jednolitej konsystencji,jeśli będzie zbyt gęsta dolać trochę wody,uformować kulki i podsmażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 26.09.2011 09:17
dawno nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak