Sposób przygotowania

Jaśka dzień wcześniej namocz.Gotuj w dużym garnku wodę następnie wrzuć jaśka między czasie opukaj mięso i pokrój w kostkę na patelni rozgrzej 1 łyżki oleju i dodaj mięso smaż mięso puści soki jak odparuje to dodaj oleju 1 łyżkę (RADA aby mięso nie było twarde to można użyć soli zmiękczającej użyć przed smażeniem natrzeć mięso i odstawić na 15 min.)Do jasia usmażone mięso dodaj i 4 ząbki czosnku liście laurowe oraz ziele angielskie,ziarenka smaku,kucharka,pieprz do smaku dodaj pieczarki w plastrach pokrojone dodaj 1 cebulę czerwoną jak i drugą pokrojoną w kostkę dodaj pomidory posiekane z zalewą.Po15 min.pokrój resztę cebuli w kostkę i podsmaż na oleju na złocisty kolor i dodaj do zupy i wsyp po małej łyżce oregano i bazyli dodaj fasolę szparagowa zieloną i żółtą paprykę konserwową pokrój w kostkę i dodaj,kalafior lub brokuł umyj i porozrywać na kawałki i dodaj (Można dodać jak i kalafior i brokuł).Dodaj kukurydzę bez wody jak i groszek dodaj koncentrat pomidorowy i paprykę mieloną do smaku ja dodaję natki pietruszki jeszcze pod koniec gotowania .Spróbuj po upływie 15min.można doprawić do smaku przyprawami (papryką mieloną,pieprzem,czosnkiem granulowanym,ziarenkami smaku,można troszkę dodać chili papryki mielonej do zaostrzenia smaku.) Pychota Smacznego!!!!!!! PS.Na prawdę Duży Garnek jest potrzebny................

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !