Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barweny po marokańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

barwen 500g
oliwa 1/2 szklanki
cebule 2
jaja 3
Szafran nitki Prymat szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Barweny po marokańsku

Na silnie rozgrzanej oliwie zrumienić cebulę pokrajaną w talarki. Włożyć oczyszczone i wypatroszone barweny. Obsmażyć po obu stronach. Oprószyć papryką, szafranem i solą. Zmniejszyć płomień i smażyć rybki po kilka minut po każdej stronie. Rozbić na talerzyku jaja, roztrzepać je widelcem i zalać smażące się na patelni rybki. Podajemy gdy jaja się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 15.04.2011 12:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak