Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk a la Sidi Daoud

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 900g
oliwa 1/2 szklanki
cytryna 1
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk a la Sidi Daoud

Plastry tuńczyka umyć, natrzeć oliwą i odłożyć na 10min. Rozgrzać silnie oliwę i obsmażyć w niej tuńczyka na złoto. Gdy nabierze koloru, posolić go, posypać pieprzem i dodać do niego obrane z łusek ząbki czosnku. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 1 godz. W momencie podawania skropić cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak