Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ementaler 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 250 g
mrożonki 0,5 kg
cebula 1 duża
papryka 1
można dać cukinię
mleko 0,5 l
woda 0,5 l
duży sos do lasagne
makaron do lasagne

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne

Na rozgrzanej margarynie podpiekać mięso mielone, pieczarki.Później cebulę, paprykę, cukinię i mrożonki.
Połowę sera pokroić w kostkę resztę potrzeć na tarce.
Sos wymieszać w wodzie i mleku,wrzucić ser pokrojony w kostkę i wlać do mięsa. Gotować 1 minutę.Wlać trochę
warzyw z sosem do naczynia źżaroodpornego, przełożyć makaronem, znowu sosem i makaromem. Na wierzch slać sos
i posypać serem. Piec 30 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.02.2012 13:55
smaczne
Justyna37 21.02.2012 11:42
smaczne
magical66 03.06.2011 22:47
super przepis
marchewka 20.04.2011 23:14
co pewien czas robię podobne, następnym razem wypróbuję Twój przepis z cukinią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak