Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 4 sztuki
cebula 2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat do smaku
majeranek do smaku
mąka pszenna 5 dag
kostka pieceniowa do mięs 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
suszone śliwki 5 sztuk
karkówka 70 chuda

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z niespodzianką

Cebulę obieramy i kroimy w plastry. podsmażamy na oleju, studzimy. Ogórki i śliwki kroimy w paski.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w 1 cm plastry. Lekko rozbijamy, cieńko smarujemy musztardą i posypujemy majerankiem. Oprószamy solą i pieprzem.
Na każdy plaster nakładamy po porcji ogórków, cebuli i śliwek. Zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczkami. Oprószamy mąką.
Roladki podsmażmy na oleju. Dodajemy koncentrat i 1/2 l wody. Doprowadzamy do wrzenia. Wkruszamy kostke pieczeniwą. Dusimy na małym ogniu aż mięso bęzie miękkie. Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak