Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KROKIETY Z PIECZENI CIELĘCEJ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń cielęca 1/2 kg.
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: KROKIETY Z PIECZENI CIELĘCEJ

Pieczeń cielęcą zmielić. Na roztopionym na ogniu maśle zasmażyć mąkę, rozprowadzić ala bulionem zrobionym z kostki bulionowej. W zasmażce zasmażyć zmieloną cielęcinę.

Następnie dodać żółtka, przyprawić solą, pieprzem i wyrabiać. Kiedy przestygnie, okrągłe podłużne wałki, maczać w jajku, bułce tartej i smażyć na maśle. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 17.01.2013 15:18
krokiety super dawno nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak