Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z fasolą.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny
buraki czerwone
ziemniaki
marchewka
pietruszka
przecier pomidorowy
mąka
smalec
śmietana
koperek
sól
pieprz
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z fasolą.

Namoczoną fasolę ugotować.Buraki ugotowane zetrzeć na grubej tarce.Kapustę gotować na wywarze .Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki , ziemniaki w kostkę i osobno ugotować.Dodać ugotowane buraki ,fasolę, kapustę i wymieszać , gotować jeszcze 5 minut. Roztopić smalec .dodać przecier i chwilę podsmażyć.Śmietanę roztrzepać z mąką , wlać do przecieru, wymieszać.Dodać do zupy . Doprawić przyprawami i posypać koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak