Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOCZEK WĘDZONY Z PAPRYKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 1,5 kg.
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula 2 sztuka
seler 1 sztuka
ziele angielskie - -
majeranek - -
bulion 1 kostka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat - -
Papryka słodka mielona Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: BOCZEK WĘDZONY Z PAPRYKĄ

Wędzony boczek zalać gorącą wodą, tak by przykryła mięso i ugotować na małym ogniu. Dodać kostkę bulionową, obrane, wyczyszczone jarzyny, pieprz i ziele angielskie.
Boczek w warzywach gotować, uwaga, nie za długo, bo straci smak. Boczek wyjąć i posypać papryką. Podawać z pieczywem.
Wywar najlepiej wykorzystać do zupy. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak