Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leniwe pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 20 g
mąka przenna 100 g
masło 80 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
sól do smaku
ser biały 750 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: leniwe pierogi

Ser zemleć,dodać żółtka i wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem i połączyć z masą serową na przemian z przesianą mąką.Ciasto wyrobić formować wałki o średnicy ok.3cm,lekko spłaszczyć i krajać ukośne kluski.Gotować na wrzącej posolonej wodzie,odcedzić,posypać zrumienioną bułką i polać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak