Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo,gdy ostygną przekroić na połówki. Rozgrzany tłuszcz połączyć z mąką,rozprowadzić dwiema szklankami wody,doprawić kostką bulionową,solą,pieprzem i zagotować. Kukurydzę osączyć,szynkę pokroić w paseczki,posiekać szczypiorek i natkę (kilka gałązek odłożyć). Zieleninę,kukurydzę oraz wędlinę i musztardę wymieszać z sosem,doprawić do smaku z solą i pieprzem,ewentualnie cukrem. Gotowy sos przelać na półmisek,ułożyć w nim połówki jaj.Przybrać szczypiorkiem i gałązkami natki z pietruszki i posypać żółtym serem. Zapiec i podawać jako gorącą przekąskę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !