Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, siekamy i rumienimy na oleju. Soczewicę gotujemy ok. 15 min. w osolnej wodzie. Studzimy i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę razem z cebulą. Doprawiamy.
Ciasto:
Do lekko podgrzanego mleka dodajemy drożdże, jajka, só i olej. Mieszamy wsypując tyle mąi aby ciasto było luźne. Odstawiamy do wyrośnięia. Nastepnie wyrabiamy ok. 15 mi.
Ciasto rozwałkowujemy. Nakładamy farsz. Zwijamy jak strudel i kroimy ukośnie w plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min. w temp. 170 stopni

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !