Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 1 opakowanie
masło 3/4 kostki
cebula 50 dag
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
olej 2 łyżki
filet z dorsza 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna

Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w niewielkie kawałki. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Rybe i cebulę układamy na przemian w natłuszconym naczyniu żaroodpornym, posypując mrożonym groszkiem i dodają kawałki masła. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak